recept
Ingredienser:
Svampstuvning:
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde eller mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 500 g champinjoner
- 150 g riven ost
Utrustning du behöver:
Gör så här:
Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på ena sidan av en ugnsform. Skär broccoli och paprika i bitar. Skiva zucchini och finhacka löken.
Lägg broccoli, paprika, lök och zucchini på andra sidan av ugnsformen.
Svampstuvning:
Skiva champinjonerna.Blanda ut mjölet med 2 dl av grädden till en jämn smet, späd med 1 dl och tillsätt därefter resten. Tillsätt salt och vitpeppar.
Låt koka upp och när smeten blivit tjock och det kommer någon bubbla, sänk värmen lite och tillsätt en tredjedel av champinjonerna i taget.
Mosa ner dem med vispen så de kommer ner. När de blir varma krymper de och avger vätska som gör att stuvningen blir något lösare.
Häll stuvningen över kasslern och riv över osten.
Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 15 minuter.
Servera med ris.
Det där låter gott!:D
sv: Tack :D
hej tjejen :) undrar om du är intresserad av en personligare bloggdesign? kram